…samt kunsten at udvælge den rigtige medarbejder til at blive thought leader.
Ikke alle vidensmedarbejdere i en organisation kan blive thought leaders – og ikke alle eksperter skal være thought leaders.
Thought leadership er et begreb, der kan blive til et mindset og en metode til at dygtiggøre både organisationer og mennesker i at kommunikere viden og indsigter strategisk. Og det skal ikke være et rodekasse-begreb, der bruges i flæng, og som der ikke ligger substans i.
Thought leadership kræver værdiskabende produktion af viden internt i virksomheden, og det kræver kontinuerlig kommunikation på tværs af forskellige kommunikationskanaler internt og eksternt.
Jeg har gennem thought leader-arbejde for nogle af landets største virksomheder lagt mærke til, at de stærkeste thought leaders har disse personlige karakteristika:
1) Passion
Thought leaders brænder så meget for deres fag og område, at det er lige før, det laver mærker på skrivebordet. Og at man kan mærke det, når man hører dem i podcasts, på scenen eller læser deres faglige indsigter her på kanalen.
2) En nichepræget tilgang
Thought leaders er reelle producenter af ny viden og kan bringe eksisterende viden i spil på deres egne sociale medier. Som thought leader har man et eller flere emner, man ejer (eller prøver på det), og man er ikke generalist.
Af samme årsag bliver de bedste thought leader-programmer i danske organisationer sat sammen af folk, der er specialister på deres felt. Thought leadership må gerne være snævert og nørdet.
3) Tålmodighed
Thougth leaders er tålmodige. Hverken Rom eller thought leadership blev bygget på en dag, og man er ikke thought leader, fordi man laver to opslag om det samme emne. Thought leadership er et langt, sejt træk. Det kræver sin mand og sin kvinde at holde snuden i sporet.
Skal din virksomheds eksperter opgraderes til thought leaders? Så læs min bog Ekspertstemmer, eller lad os tale om, hvordan I over tre måneder opbygger thought leadership på LinkedIn.