Er du forberedt på LinkedIns nye videofeed?

LinkedIn kommer nu til at fokusere mere på videoindhold i højformat med deres lancering af et videofeed på platformen. Funktionen er allerede kommet til USA, og snart er den at finde i Danmark. Hvad betyder det for dig?

Du kender det fra TikTok og Reels på Instagram, og nu kan dit LinkedIn-feed på din mobiltelefonen også snart blive fyldt med videoer i højformat.

På den måde forsøger LinkedIn at imødekomme en tendens, hvor særligt yngre målgrupper konsumerer indhold på sociale medier i korte videoer.

De seneste data fra moderselskabet Microsoft viser, at der på LinkedIn bliver uploadet 1,5 millioner stykker indhold på netværket hvert minut. Og den hurtigst voksende indholdstype er video. Alene i det forgangne år har der været en stigning på 34% i video-uploads, hvilket fremhæver den voksende betydning af video i kommunikation på tværs af social medie-platforme.

Hvad består det nye videofeed på LinkedIn af?

Den nye funktion – der kun vises på mobilappen og i første omgang ikke på desk top – består af et særskilt, kontinuerligt feed af videoer, der minder om Instagram, TikTok og YouTube.

Og så er videoerne på dit feed ikke tilfældigt udvalgt. På linje med LinkedIns tekstindhold matcher de videoer, du ser, med dine præferencer og professionelle interesser – altså et algoritmestyret feed, hvor du præsenteres for indhold som dine connections interagerer med, eller som LinkedIn tilbyder dig, fordi du interesserer dig for et givent emne.

Funktionen er allerede aktuel i USA og bliver løbende udrullet i Europa.

LinkedIns nye videofeed set på LinkedIns mobilfeed.
LinkedIns videofeed er allerede aktivt i USA. Sådan ser det ud.

Hvad skal du bruge det nye videofeed til?

Du ved måske allerede, at opslag med video ikke altid er de opslag, der genererer mest engagement. Faktisk er tekst-billedopslag ofte mere engagerende, simpelthen fordi videoer på LinkedIn ofte ikke bliver lavet til platformen, hvilket gør dem for lange og uden de vigtige hooks, der får dine modtagere til at stoppe op.

Men med introduktionen af højformatsvideo introducerer LinkedIn muligheden for at lave mere personlige videoer fra dig og mig og andre fagpersoner på LinkedIn, der har noget på hjerte.

Og det kan der være god grund til at afprøve. For personlige videoer kan skabe en forbindelse til modtageren på en måde, som tekst ikke formår. Modtageren kan høre din stemme og se dit ansigt og kropssprog. Det skaber tillid, at modtageren føler, de kender dig.

Og så er der muligheden for at se, hvor meget af dit budskab, som dine målgrupper rent faktisk ser – noget der er svært med fx lange tekstopslag.

Når du poster en video, kan LinkedIn måle mere præcist, hvor meget tid modtageren bruger på din video (såkaldt dwell time). Du kan bruge denne data i jeres betalte LinkedIn-annoncer til at målrette dem mere præcist.

Hvad skal en god LinkedIn-video kunne? Og hvad bør du undgå?

Do’s

  • Vær opmærksom på videoens format. Videofeedet er vertikalt, hvilket betyder, at din videos format skal være 9:16 i højformat for at udfylde skærmen. Uploader du horisontale videoer, vil de udfylde relativt lidt af skærmen og som resultat modtage lavere engagement og rækkevidde.
  • Fang modtagerens interesse inden for de første seks sekunder – de stærke hooks fra dine LinkedIn-opslag skal altså nu oversættes til videoformat. Det fungerer også bedst, hvis personen, der optræder i videoen, taler direkte til kameraet.
  • Inkludér undertekster – de fleste brugere har ikke lyden tændt, når de scroller.
  • Supplér din video med tekst – omkring 500 tegns uddybende copy vil maksimere videoens rækkevidde.

Don’ts

Hvilke skridt kan I tage for at omstille jeres kommunikationsindsats for at imødekomme LinkedIns nye format?

Med LinkedIns nye videofeed er der god grund til, at kommunikationsafdelinger justererer deres brug af video for at udnytte de nye muligheder, LinkedIn tilbyder.

Her er nogle skridt, I kan tage:

  1. Tilpas jeres videoindhold til vertikalt format: Da LinkedIn begynder at prioritere vertikale videoer (9:16), skal jeres redaktionelle produktion justeres. Hvis I indtil nu udelukkende har produceret horisontalt videoindhold, er det nu værdifuldt for jer at overveje, hvordan jeres materiale kan justeres til højformatet.
  2. Implementer cross-channel kommunikation: I behøver ikke opfinde den dybe tallerken hver gang. Overvej i stedet at genbruge eksisterende indhold fra andre kanaler. For eksempel kan lydoptagelser fra foredrag, webinarer eller podcasts konverteres til videoer ved at kombinere dem med relevante videoklip eller grafik. I kan også simplificere processen yderliggøre og dele bidder af værdiskabende videosekvenser fra selvsamme foredrag, webinarer mm.
  3. Fokuser på engagerende indhold: Det kan næsten ikke siges nok gange. Brug det begrænsede opmærksomhedsspænd hos brugerne til jeres fordel ved at holde videoerne korte og præcise. Start med et stærkt hook inden for de første seks sekunder for at fange interessen.
  4. Mål og juster løbende: Udnyt LinkedIns analyseværktøjer til at måle engagementet på jeres videoer. Dwell time kan give værdifuld indsigt i, hvad der fungerer godt, og hvad der ikke gør. Juster jeres strategi baseret på denne data for kontinuerligt at forbedre indholdets relevans og effektivitet.
  5. Prioriter fagligt og værdidrevet indhold: Sørg for at det indhold, I producerer, afspejler virksomhedens eksisterende værdier og professionelle tone. Videoerne skal være informative og relevante for målgruppen, så brugerne ser så meget af dem som muligt. Jo mere af jeres videoer, brugerne ser, desto flere brugere vil LinkedIns algoritme vise dem til, hvilket øger jeres rækkevidde. Her er de vigtigste råd, hvis jeres medarbejdere skal være thought leaders på LinkedIn.

Bør I hoppe med på udviklingen når video-feedet lander i Danmark?

LinkedIns videofeed er allerede aktivt i USA. Sådan ser det ud.

Hvis en ekspert eller en thought leader fra din virksomhed allerede er komfortabel foran et videokamera, er det oplagt at teste formatet for jer selv. Social medie-platforme har det med at belønne dem, der benytter deres nye features.

Men hvis videoformatet endnu ikke er jeres styrke, behøver I ikke nødvendigvis at føle jer presset til det lige nu. Tekst-billede formatet er stadig godt og engagerende.

At opretholde en god tilstedeværelse på LinkedIn og andre sociale netværk vil dog altid kræve, at kommunikations- og marketingprofessionelle holder sig opdaterede på udvikling og tendenser samt på hvordan, de kan udnytte dem – og omstille sig.

Det bliver spændende at se, hvordan det nye video-format bliver modtaget i danske virksomheder og organisationer.

employee advocacy linkedin

Troels Johannesen er strategisk kommunikationsrådgiver og hjælper ledere og organisationer med at kommunikere på tværs af medier og med digital interessevaretagelse og lobbyisme. Han er forfatter og ekspert i toplederkommunikation på sociale medier. 

Skriv til tj@troelsjohannesen.dk eller ring på +45 31319065

Tilmeld nyhedsbrev

Andre blogindlæg

Bliv klogere på sociale medier – tilmeld dig mit nyhedsbrev