talspersoner

Giv dine talspersoner mere frihed – og træng bedre igennem til medierne.

De tider, hvor en kommunikations- eller pressechef kunne kontrollere alt hvad der foregik i organisationens kommunikationskanaler, er for længst forbi. Ledere, eksperter og andre medarbejdere skal i højere grad kunne kommunikere selvstændigt uden om kommunikationsafdelingen som gate keeper.

Hvorfor? Fordi det er både nødvendigt at have flere strenge at spille på i kommunikationen og fordi det er personer, der har størst mulighed for at trænge i gennem og give organisationen synlighed.

Men hvis talspersoner og andre, der kommunikerer virksomhedens budskaber slippes fri, hvordan skal kommunikationsafdelingen så håndtere det kontroltab, der følger med?

Blandt andet det spørgsmål havde jeg lejlighed til at adressere på det event som Infomedia afholdte den anden dag – et event der tager udgangspunkt i min seneste bog Ekspertstemmer og de tal Infomedia har leveret til den.

Jeg kom blandt andet ind på, at kommunikationsafdelingen kan hjælpe fageksperter og andre talspersoner med at:

➡️ Have det rette manøvrerum, der gør det trygt at navigere i som personen i frontlinjen over for både presse og på sociale medier

➡️At være med til at lægge de overordnede rammer for udtaleområdet, og agere sparringspartner og lyttepost i det daglige

➡️At sørge for at få trænet talspersoner i at kunne bruge Twitter og LinkedIn og give dem den nødvendige medietræning

➡️At hjælpe talspersoner med viden om hvordan journalister arbejder, og hvordan den journalistiske proces fungerer

➡️At være med til at skabe tempo i talspersonens kommunikationsarbejde, så man er aktuel – også hvis det kræver at sove med støvlerne på.

Læs mere om talspersoner og ekspertkommunikation i min bog Ekspertstemmer.

Læs hele analysen og hvem der var de mest synlige talspersoner i 2022.

employee advocacy linkedin

Troels Johannesen er strategisk kommunikationsrådgiver og hjælper ledere og organisationer med at kommunikere på tværs af medier og med digital interessevaretagelse og lobbyisme. Han er forfatter og ekspert i toplederkommunikation på sociale medier. 

Skriv til tj@troelsjohannesen.dk eller ring på +45 31319065

Tilmeld nyhedsbrev

Andre blogindlæg

Bliv klogere på sociale medier – tilmeld dig mit nyhedsbrev